Sammenlign priser

Tips til at sammenligne internet udbydere

Der findes efterhånden mange bredbånd udbydere i Danmark, så det kan være svært at vælge den rigtige. Jeg vil her prøve at komme med lidt tips til hvordan du vælger rigtigt, så du ikke bliver skuffet over dit bredbånd og samtidigt undgår at betale for noget du ikke har brug for.
Det er tit at man hører folk siger både godt og dårligt om de forskellige bredbånd udbydere, men efter min mening er der ikke den store forskel på dem. Så vidt jeg ved har alle bredbånd udbyderne kikset et par installationer og derved fået utilfredse kunder, så jeg tror ikke du behøver undgå nogen af de store udbydere bare fordi din ven eller kollega beklager sig. Til gengæld kan det være en god ide at tænke sig om to gange inden du vælger en eller anden lille, ukendt bredbånd udbyder.
Hvis du er en haj til teknik og internettet, så ved du måske allerede hvor hurtigt bredbånd du har brug for. For alle andre er det en god ide først at kikke lidt på min sammenligning af bredbånd hastighed. Der kan du se hvor hurtigt en webside bliver hentet ned med forskellige bredbånd hastigheder, samt hvilken hastighed der er nødvendig for fx at spille på nettet.
De fleste bredbånd udbydere tilbyder at du gratis kan opgradere din bredbånd løsning til en højere hastighed. Hvis du er i tvivl kan du derfor starte med en relativt lav hastighed og så opgradere senere hvis der er brug for det. Det tager som regel et par dage at ændre hastighed, men det koster som sagt ikke noget.
Det du skal undgå er at skifte bredbånd udbyder, da det er besværligt og som regel koster et eller andet gebyr. For langt de fleste er det dog heldigvis ikke nødvendigt at skifte udbyder medmindre et andet firma pludselig kommer med et tilbud, der er langt billigere per måned (og selv i de tilfælde kan det betale sig at vente lidt, da din egen bredbånd udbyder sikkert vil dumpe deres egne priser en måned eller to efter konkurrenten).