lån

Er du for nylig blevet arbejdsløs?

Er der sket noget på dit job, som har forårsaget, at du ikke længere kunne arbejde der? Uanset hvilken branche du er ansat under, kan der ske uforudsete hændelser, som forårsager at du mister dit arbejde. Det kan både inkludere nedskæringer på lønbudgettet, at ens arbejde bliver erstattet af teknologi eller hvis der sker gentagende fejl på jobbet, som desværre koster ens stilling.

Uanset hvilken begrundelse der ligger bag en eventuel opsigelse, så står du i samme båd som mange andre, når du er ledig på arbejdsmarkedet. Dette betyder samtidig, at du ikke længere får den samme indtægt hver måned, hvilket kan forårsage, at du ikke længere har mulighed for at betale de faste månedlige udgifter. Huslejen vil pludselig føles dyrere, de daglige indkøb bliver begrænsede, og du har ikke længere den samme frihed til at kunne de ting, du plejede.

Hvad kan du selv gøre for at klare dig gennem en opsigelse?

  1. Du kan f.eks. tage et lån i de måneder, hvor du er ledig. Så er du sikker på, at du kan fortsætte med at bo samme sted, køre i samme bil, og ikke behøver at skære ned på dit månedlige forbrug og omkostninger. Har du spørgsmål omkring dit lån, f.eks. ”hvad er ÅOP?” eller andet som inkluderer dit lån, kan du søge hjælp og information via linket ovenfor.
  • Hvis du har meldt dig ledig på jobkontoret, er du sikret økonomisk støtte mens du søger arbejde. Det kan ofte være din redning, når det brænder på. Derudover kan du med god samvittighed tage ufaglærte jobs imens du søger arbejde inden for den uddannelse, du har taget. Samtidig får du udfordret dig selv og dine evner i stillinger, du ikke før har prøvet.
  • Det er desuden muligt at spare en del penge, hvis du vælger at ændre din livsstil en smule. Du kan eksempelvis forsøge at købe ind efter et specifikt madbudget hver uge, så du på forhånd har planlagt, hvad du skal købe. Samtidig kan du ved hjælp af diverse guides på nettet og app’s tilrettelægge dine madplaner efter at undgå madspil.
  • Hvis du samtidig sælger ud af de ting, du ikke bruger, kan du tjene en del ekstra håndører til at klare dig gennem den hårde tid. Du har sikkert en bunke tøj, sko eller gamle ting, som du ikke længere bruger. Få ryddet op og sælg det på et loppemarked.