Håndværker

5 gode råd til at få valgt den rette murermester

Hvis du ikke har prøvet at skulle finde en murer før, så kan det godt virke noget uoverskueligt. Der er rigtig mange murere, og det kan derfor være enormt svært at blive klog på, hvad man skal vælge ud fra. Skal man kun kigge på prisen, eller er der andre ting, der vægter højere? Her i artiklen fokuserer vi ikke så meget på pris men lægger vægt på nogle andre parametre.

Hav styr på din opgave

Fundamentet til enhver god mureropgave er ved dig. Du skal nemlig have styr på, hvad mureren skal lave, og hvad du selv kan løse. Få gerne styr på så mange detaljer omkring dit byggeprojekt som overhoved muligt. Det kan her også være en idé at få styr på, om du får brug for andre fagmænd til dit projekt. Det kan eksempelvis være en VVS’er eller en tømrer. Det er ikke unormalt at de her fagmænd skal arbejde sammen, og det har også indflydelse på, hvornår de kan komme og gå. Jo mere du ved om dit projekt, inden du kontakter en murermester, jo bedre er det.

Få mureren ud at se på din opgave

Inden du takker ja til en murer i telefonen, så bør du få ham ud at kigge på din opgave. Først og fremmest kan det være svært at beskrive en kompleks mureropgave over en telefonsamtale. Det er også rart for muren at kende til stedet og opgavens detaljer, inden han giver et tilbud. Det kan han bare meget bedre, når han har været ude at besigtige opgaven. Når du går rundt med murermesteren, kan I også sammen aftale, hvad du skal have styr på inden, de ankommer til stedet.

Brug en murer med garanti

For at sikre dig selv bedst muligt, kan det være en god idé at vælge en murer med garanti. Bliver arbejdet ikke udført korrekt, så kan du få dækket op til 150.000 kroner. Det er surt selv at skulle til at betale for, at en murer har udført et skidt stykke arbejde. Se derfor efter garantimærket så du ved, at du er i sikre hænder.

Hvorfor det kan være godt med lokal murer

Der findes et hav af murere i hele landet, og det er slet ikke et problem at finde en murer til at løse sin opgave. Men hvorfor kan det give god mening at vælge en lokal murer? Det kan det fordi, at du ikke skal bruge nær så mange udgifter på transportomkostninger for mureren. Skal din murer ligge at køre mange kilometer for at komme ud til dig, så kan det hurtigt føje et par tusinde ekstra på regningen.